Γνωρίστε μας

ADD LESS, GREEN MORE

Γνωρίστε μας

Η Minimal List είναι η καθημερινή λίστα προϊόντων του σύγχρονου ανθρώπου που περιέχει λίγα, αλλά ικανά για να συμβάλλουν στην προσπάθεια προστασίας του πλανήτη. Στόχος της ομάδας μας είναι να εμπνεύσει για μία βιώσιμη, ποιοτική ζωή.

Εδώ θα βρεις προϊόντα από οργανικό βαμβάκι με πιστοποίηση GOTS, eco-friendly φαγητοδοχεία, υδροδοχεία κ.ά., καθημερινά είδη από bamboo κι όλα εκείνα τα μοναδικά οικολογικά προϊόντα που αναζητάς κατά καιρούς σε διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τώρα συγκεντρωμένα σ’ ένα πραγματικά «πράσινο» e-shop!

Όσα βρίσκεις στη Minimal List είναι προσεκτικά επιλεγμένα και δοκιμασμένα πρώτα από εμάς τους ίδιους. Κατανοούμε πως η αλλαγή νοοτροπίας δεν είναι εύκολη στην πράξη και η μετάβαση σε μία πιο «πράσινη» καθημερινότητα προϋποθέτει χρόνο και κυρίως, τρόπο. Όσο πιο εύκολο το κάνουμε, τόσο πιο πιστοί θα παραμείνουμε στις νέες, eco συνήθειες μας.

Έτσι…

  • Φροντίζουμε τα προϊόντα που επιλέγουμε, να έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και να αποτελούν την καλύτερη εναλλακτική στα πλαστικά.
  • Αναζητούμε τον συνδυασμό της οικολογίας με την αισθητική, αφού θέλουμε τα είδη μας να ομορφαίνουν την καθημερινότητά σας.
  • Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην αναλογία ποιότητας και τιμής.
  • Ανανεώνουμε τακτικά τη λίστα μας με νέα Vegan & Cruelty-free προϊόντα.
  • Βρίσκουμε προϊόντα μικρών παραγωγικών μονάδων, με σχεδόν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
  • Αντιπροσωπεύουμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές και όχι μόνο εταιρείες, με μακροχρόνια παρουσία σε ποιοτικά οικολογικά είδη.
  • Χρησιμοποιούμε minimal plastic-free συσκευασίες για τα προϊόντα μας.

Add less, Green more

Add less, όπως ορίζει ο μινιμαλισμός. Μαθαίνουμε να ζούμε με όσα πραγματικά χρειαζόμαστε και όχι περισσότερα. Η κατανάλωση και χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων προϊόντων και η επαναχρησιμοποίησή τους συμβάλλει στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος.

Green more, γιατί η βιωσιμότητα και το αυξημένο βιοτικό επίπεδο θα προκύψουν φυσικά μέσα από την προσωπική περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τις μικρές αλλαγές για μία πιο «πράσινη» καθημερινότητα.

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μία εμπνευσμένη και υπεύθυνη ομάδα, που πιστεύει βαθιά πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο γύρω μας με αισιοδοξία και να συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον με ευγένεια. Αυτό είναι το μήνυμα για εμάς ή αν θέλετε απο εμάς, σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής.

Η Minimal List δημιουργήθηκε με αφορμή ένα ταξίδι στην Αυστραλία, όπου παρατηρήσαμε την έντονη περιβαλλοντική ευαισθησία των πολιτών κι αμέσως αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα concept-store για μία eco-friendly λίστα shopping.

Σαν το ταξίδι ενός κουκουναριού

Επιλέξαμε το κουκουνάρι για το λογότυπό μας και όχι τυχαία… Το κουκουνάρι συμβολίζει τον φυσικό πλούτο και τη γονιμότητα. Είναι κομμάτι του πεύκου, που ως δέντρο έχει συνδεθεί με τη μακροβιότητα και τις βαθιές ανάσες ζωής. Στην αρχαιότητα οι κουκουναριές αποτελούσαν ένα ισχυρό σύμβολο χάρη στην υψηλή θρεπτική αξία τους (κι όμως, τα κουκουνάρια καταναλώνονταν ως καρποί).

Κάπως έτσι φανταζόμαστε και το ταξίδι των δικών μας προϊόντων. Τα είδη της Minimal List γεννήθηκαν από τη φύση, μεγάλωσαν σε αυτή, κρύβουν μεγάλη αγάπη για το περιβάλλον όπου ζουν, προσφέρουν πλούσιους «καρπούς» στον άνθρωπο και ξεχωρίζουν για τη μακρά διάρκεια ζωής τους.

Εσύ ποιο «κουκουναράκι» θα βάλεις στην eco λίστα σου σήμερα;